csrf
VWC-BUUV logo
VWC-BUUV

"Kers op de taart"

De Oppeppers van Kennemerhart zijn dag-, en ontmoetingscentra in Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Vogelenzang en Overveen. Onze bezoekers zijn ouderen met een vorm van kwetsbaarheid, die met elkaar de dag invullen, kleur geven en beleven! Op onze locaties worden onze begeleiders bijgestaan door passievolle vrijwilligers. Zoals een bezoeker zo mooi verwoorde: "Een vrijwilliger is de kers op de taart!" Even wat extra aandacht, helpende handen bij een activiteit, samen heerlijk wandelen, het vertellen over een passie, bezoekers meenemen in de wereld van muziek en zang, samen creatief uiten.......bij ons ben je meer dan welkom. Ben jij die "Kers", met een passie, liefde voor muziek, met compassie, een doener en heb je tijd? Neem contact op, en dan kijken we samen op welke locatie, met welke frequentie, de tijdsduur qua inzet maar vooral gaan we kijken waar onze klik zit!

Lees meer

structureel

Overveen, Vogelenzang

Duinwijk: Ramplaankwartier

Parkwijk: Kunstschildersbuurt

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek

Beschrijving

De Oppeppers van Kennemerhart zijn dag-, en ontmoetingscentra in Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Vogelenzang en Overveen.
Onze bezoekers zijn ouderen met een vorm van kwetsbaarheid, die met elkaar de dag invullen, kleur geven en beleven!

Op onze locaties worden onze begeleiders bijgestaan door passievolle vrijwilligers.
Zoals een bezoeker zo mooi verwoorde:
"Een vrijwilliger is de kers op de taart!"

Even wat extra aandacht, helpende handen bij een activiteit, samen heerlijk wandelen, het vertellen over een passie, bezoekers meenemen in de wereld van muziek en zang, samen creatief uiten.......bij ons ben je meer dan welkom.

Ben jij die "Kers", met een passie, liefde voor muziek, met compassie, een doener en heb je tijd?
Neem contact op, en dan kijken we samen op welke locatie, met welke frequentie, de tijdsduur qua inzet maar vooral gaan we kijken waar onze klik zit!Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 999 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

Overveen, Vogelenzang

Duinwijk: Ramplaankwartier

Parkwijk: Kunstschildersbuurt

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Kennemerhart

Haarlem

Re integreren met vrijwilligerswerk

Kennemerhart

Ben je toe om te re-integreren en wil je dit stap voor stap doen? Wij hebben heel divers soort vrijwilligerswerk. Van een uurtje in de week tot uiteindelijk opbouwen naar een halve of hele dag. Natuurlijk is die eerste stap zetten hartstikke lastig. Weer wennen aan prikkels, mensen ontmoeten en je belastbaarheid vergroten. Daarom doen we dit met vrijwilligerswerk waar jij blij van wordt. Hou je van buiten dan kan dat in onze tuinen, of een blokje om met een van onze bewoners. Ben je wat meer een binnenmens? Een kopje koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen wordt zeer gewaardeerd. Zo hebben we ook tal van activiteiten waar we best een handje bij kunnen gebruiken. Ook is er een mogelijkheid om mee te helpen met lichte huishoudelijke werkzaamheden als dat je meer ligt. Denk je, nou misschien is dit wat voor mij.. reageer en dan maken we een afspraak. Gewoon vrijblijvend. Dan leren we elkaar kennen en kan jij het een en ander vertellen wat jij graag zou willen doen en ik vertel wat over Verpleeghuis Overspaarne. Wat bieden wij: Als eerste zijn we blij met jou en dat laten we blijken. -Je krijgt in de zomer en in de winter een attentie. -Verzekering etc is goed geregeld bij ons. -De koffie en thee staat klaar. -Je staat er niet alleen voor, natuurlijk hou ik contact met jou of een van mijn collega's. Wie zijn wij? De mensen die bij in verpleeghuis Overspaarne (bij de Cronje), bij ons wonen hebben allemaal dementie. Ze zijn echter veel meer dan hun ziekte of op leeftijd zijn. Allemaal dragen ze een eigen en uniek verhaal met zich mee. Dat verhaal vinden wij belangrijk. We zijn geïnteresseerd in hun achtergrond en hun lief en leed. Alleen door iemand echt te kennen kun je een relatie opbouwen.

Structureel
Haarlem

Pianist kerkelijke liederen gezocht

Kennemerhart

Elke week wordt er een kerkbijeenkomst gehouden in de Janskliniek voor bewoners van de NAH (Niet aangeboren hersenletsel) afdeling en de Revalidatieafdeling. Deze bijeenkomst wordt door diverse vrijwilligers gedraaid. We zoeken iemand die 1 keer per maand deze bijeenkomst zou willen omlijsten met kerkelijke liederen. Het is wel echt de bedoeling dat je een aantal van deze nummers kent en goed kan spelen. Dit alles natuurlijk in goed overleg met elkaar ;). Graag horen wij van jou als jij die pianist bent die wij zoeken. Dan kunnen we eens een gesprek inplannen en kijken of er een match is. Dagen en tijden: Zondag tussen 10-12 ongeveer Wat bieden wij: Als eerste zijn we blij met jou en dat laten we blijken. -Je krijgt leuke attenties. -Verzekering etc is goed geregeld bij ons. -Reiskosten vergoeding is aanwezig -Je staat er niet alleen voor. De medewerkers en de coördinator vrijwilliger houden contact met jou. Aannameprocedure: Kennismaking gesprek met coördinator vrijwilligers en Geestelijk Verzorger. VOG noodzakelijk (die vraag ik gratis voor jou aan) Functie eisen: Je bent positief ingesteld en je hebt geduld. Mensen met NAH schrikt jou niet af, maar zie jij als een uitdaging! Daarnaast ben je een warm en betrokken persoon met gevoel voor humor en sfeer.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal

Verrijking geboden!

Maatjes GGZ

Hou jij ervan om jezelf uit te dagen? Om je te verplaatsen in de leefwereld van een ander, ook al is die mogelijk anders dan die van jezelf? Wij kennen veel mensen die graag wat meer sociaal contact zouden willen. Mensen die veel levenservaring hebben, moeilijke tijden hebben gekend en geïsoleerd zijn geraakt. Maatje worden betekent een verrijking, zowel voor jezelf als voor de ander! Maatjes GGZ zet zich in om mensen met een psychische kwetsbaarheid in contact te brengen met een maatje: gewoon voor een contact van mens tot mens. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste! Wij bieden jou: - Voldoening, verrijking en waardering. - Flexibiliteit; je bepaalt samen met je maatje wanneer jullie wat gaan doen (gemiddeld spreken mensen eens in de 2 weken af). Op deze manier is een maatje goed te combineren met andere activiteiten. - Een kans om de wereld door een andere bril te bekijken. - Zorgvuldige matching, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden. - Begeleiding op maat: we hebben standaard evaluatiemomenten, maar ook tussendoor kun je ons altijd bellen, appen of mailen als je ergens tegenaan loopt. - Uitjes, deelname aan de vrijwilligersacademie. - Reiskostenvergoeding, verzekering, gratis VOG. Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Maatjes GGZ!

Structureel
Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem

Arbeidscoach voor vluchtelingen

Vluchtelingenwerk Haarlem- Zuid Kennemerland

Wij zijn op zoek naar vrijwillige arbeidscoaches in Heemstede De vrijwillige arbeidscoaches van VluchtelingenWerk bieden maatwerk aan vluchtelingen in de gemeenten Heemstede om de eerste stappen te zetten in de maatschappij richting werk of studie. Doel is om via passende bezigheden aan een beter toekomstperspectief te werken. Wat ga je doen • In kaart brengen van kwaliteiten en vaardigheden door middelen van gesprekken. • Onderzoeken beroepsbeeld • CV maken • Actief zoeken en benaderen van bedrijven voor (vrijwilligers)werk, stages, netwerk gesprekken en etc. • Begeleiden, volgen en evalueren van (vrijwilligers)werk, stage etc. Waarom vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk • Inhoudelijke uitdaging. • Een mooie kans om jezelf te ontplooien en om deze ervaring op te doen. • De voldoening als je mensen stappen ziet behalen en krachtiger ziet worden. • Zelfstandig werk maar ook onderdeel van een team. Wij bieden • Kennis maken met allerlei culturen en mensen. • Je vergroot je kennis van mogelijkheden in je omgeving. • Gerichte, vakinhoudelijke ondersteuning en trainingen en een stevig intern kennisplatform. • Onkostenvergoeding voor gemaakte kosten. • Werkplek en begeleiding van de teamleiders en andere arbeidscoaches d.m.v. regelmatig werkoverleg en tussentijdse contacten. Wat breng jij mee • Creatief kunnen denken, zoeken naar mogelijkheden en aanknopingspunten bij mensen, stapsgewijs naar een doel toewerken. • Inlevingsvermogen, interesse in coachen. • Geduld, soms overtuigingskracht. • Enige kennis hebben van de arbeidsmarkt/scholingsmogelijkheden of de bereidheid hier energie in te stoppen om dit te verkrijgen. • Goede communicatieve eigenschappen op diverse niveaus. • Affiniteit met de doelgroep (andere culturen). • Zelfstandig kunnen werken. Werkuren: Minimaal 6 uur per week, bij voorkeur meer. De begeleiding van een cliënt duurt in principe 1 jaar. Reageren Stuur een korte motivatie en cv naar Claudia.

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Hillegom

Sociaaltje gezocht!

Maatjes GGZ

Heb jij een sociaal hart? Vind jij het fijn om er voor iemand anders te zijn? Wij kennen veel mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en daarom op zoek zijn naar een maatje. Ben jij het sociaaltje die wij zoeken? Maatjes GGZ zet zich in om mensen met een psychische kwetsbaarheid in contact te brengen met een maatje: gewoon voor een contact van mens tot mens. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste! Wij bieden jou: - Voldoening, verrijking en waardering. - Flexibiliteit; je bepaalt samen met je maatje wanneer jullie wat gaan doen (gemiddeld spreken mensen eens in de 2 weken af). Op deze manier is een maatje goed te combineren met andere activiteiten. - Een kans om de wereld door een andere bril te bekijken. - Zorgvuldige matching, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden. - Begeleiding op maat: we hebben standaard evaluatiemomenten, maar ook tussendoor kun je ons altijd bellen, appen of mailen als je ergens tegenaan loopt. - Uitjes en deelname aan de vrijwilligersacademie. - Reiskostenvergoeding, verzekering, gratis VOG. Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Maatjes GGZ!

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede

Ondersteun een mantelzorger

Tandem Mantelzorg

Vrijwilliger zijn bij Tandem betekent een maatje zijn van iemand met een ziekte of beperking. Hiermee ben van grote betekenis voor een mantelzorger. Onze vrijwilligers houden gezelschap, wandelen, fietsen, rijden, praten, doen spelletjes, halen herinneringen op etc. Zo heeft de mantelzorger bij jou in de buurt even vrijaf. Een vrijwilliger werkt hierin zelfstandig en de dagen en tijden zijn flexibel en in overleg. Ben je tijdelijk beschikbaar of voor langere tijd? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden. Tijdsbesteding: Een dagdeel per week of per twee weken, maar incidenteel kan ook. Aanmelding: Een kennismakingsgesprek bij Tandem en bij wederzijdse interesse gaan we een overeenkomst aan. Een VOG is onderdeel van de procedure en wordt door Tandem vergoed.

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Structureel
(kleine) groepen
Bloemendaal

Vrijwillige hulpdienst/mantelzorgondersteuner

Welzijn Bloemendaal

Lijkt het je leuk om wat voor of met ouderen te doen? Ouderen die zich bij ons aanmelden zijn vaak op zoek naar gezelschap. Ze hebben een klein netwerk en voelen zich eenzaam. Veel mensen vinden het leuk om samen met een vrijwilliger activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan: wandelen of fietsen, ergens een kopje koffie drinken. Of het bieden van een luisterend oor. Op basis van je interesses en mogelijkheden koppelen we je aan een vaste hulpvrager. We gaan hierbij echt op zoek naar de juiste match en houden rekening met de wensen van jou en de hulpvrager. Maakt je makkelijk contact en vindt je het leuk om in overleg, op een vaste dag/ tijdstip iets voor een oudere te betekenen, dan is dit misschien iets voor jou. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Monique Coffeng. monique@welzijnbloemendaal.nl

Structureel
Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal

Maatschappelijke begeleiding

Vluchtelingenwerk Haarlem- Zuid Kennemerland

Als vluchtelingen in Nederland mogen blijven, dan krijgen ze een stad of een dorp toegewezen om zich te vestigen. Als vrijwilliger maatschappelijke begeleiding help je de vluchteling vóór en tijdens de vestiging in de gemeente. Dit is een belangrijke en soms ook moeilijke fase waarbij de vluchteling je hulp goed kan gebruiken. Je begeleidt, ondersteunt en coacht vluchtelingen wanneer zij zich vestigen in een gemeente en een woning krijgen toegewezen. Je begeleidt bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties. Je biedt praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefoon. Je maakt je cliënt wegwijs in de buurt en je begeleidt bijvoorbeeld bij het eerste contact met de buren. Je administreert gegevens in het cliëntregistratiesysteem van VluchtelingenWerk en je overlegt met je teamleider.

Structureel