csrf
VWC-BUUV logo
VWC-BUUV

Bestuurslid algemeen

Wil je je inzetten voor de vogels? Met deze vacature kun je veel betekenen! Je zet je in zonder zelf fysiek aan de slag te gaan, het kan voor een groot deel vanuit huis maar kan ook op het Vogelhospitaal. Als bestuurslid geef je mede vorm aan het beleid van het Vogelhospitaal en draagt samen met de andere bestuursleden de verantwoordelijkheid voor het besturen van de Stichting. Het Vogelhospitaal is een kleine Stichting met een regionale functie. Er zijn 1 beheerder en 2 assistent beheerders in dienst en er werken ongeveer 60 vrijwilligers. De beheerders zijn vooral aan het werk met de dagelijkse leiding en de zorg voor de vogels. Als bestuur verrichten wij samen ook diverse taken, zoals het beheer van het gebouw, begeleiding van bouwprojecten, financiën en verzekeringen, ICT, marketing, PR, fondsenwerving en HR. Een van onze bestuursleden gaat stoppen, wij zijn daarom op zoek naar versterking. Wij zoeken kandidaten met enige bestuurservaring binnen een bedrijf, stichting of vereniging, bij voorkeur met brede ontwikkeling en interesse. Wij kijken dan samen welke taken je oppakt. Wij vergaderen ongeveer 1x per 6 weken een avond op het Vogelhospitaal en daarnaast is het gemiddeld een paar uur per week werk, vrij in te delen vanuit huis of het Vogelhospitaal. Een boeiende vrijwilligersfunctie waarbij je te maken krijgt met alle facetten van het Vogelhospitaal. Een organisatie die volop in ontwikkeling is met mooie projecten. Wij kijken uit naar je komst!

Lees meer

structureel

Vondelkwartier: Roemer Visscherbuurt

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie

Beschrijving

Wil je je inzetten voor de vogels? Met deze vacature kun je veel betekenen! Je zet je in zonder zelf fysiek aan de slag te gaan, het kan voor een groot deel vanuit huis maar kan ook op het Vogelhospitaal. Als bestuurslid geef je mede vorm aan het beleid van het Vogelhospitaal en draagt samen met de andere bestuursleden de verantwoordelijkheid voor het besturen van de Stichting. Het Vogelhospitaal is een kleine Stichting met een regionale functie. Er zijn 1 beheerder en 2 assistent beheerders in dienst en er werken ongeveer 60 vrijwilligers. De beheerders zijn vooral aan het werk met de dagelijkse leiding en de zorg voor de vogels. Als bestuur verrichten wij samen ook diverse taken, zoals het beheer van het gebouw, begeleiding van bouwprojecten, financiën en verzekeringen, ICT, marketing, PR, fondsenwerving en HR.
Een van onze bestuursleden gaat stoppen, wij zijn daarom op zoek naar versterking.

Wij zoeken kandidaten met enige bestuurservaring binnen een bedrijf, stichting of vereniging, bij voorkeur met brede ontwikkeling en interesse. Wij kijken dan samen welke taken je oppakt.

Wij vergaderen ongeveer 1x per 6 weken een avond op het Vogelhospitaal en daarnaast is het gemiddeld een paar uur per week werk, vrij in te delen vanuit huis of het Vogelhospitaal.

Een boeiende vrijwilligersfunctie waarbij je te maken krijgt met alle facetten van het Vogelhospitaal. Een organisatie die volop in ontwikkeling is met mooie projecten. Wij kijken uit naar je komst!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Vondelkwartier: Roemer Visscherbuurt

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Vogelhospitaal

Haarlem

Educatief medewerker Vogelhospitaal

Vogelhospitaal

Vind jij het leuk om kennis over te dragen en houd je van de natuur ? Samen met je collega-gastdocenten kun je dan lessen geven over vogels en hun leefgebied op scholen en BSO’s of verzorg je presentaties bij diverse organisaties. Deze lessen en presentaties worden gegeven op het Vogelhospitaal of op locatie. Na een gedegen inwerk- en begeleidingsperiode kunt je zelfstandig aan de slag. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met je voorkeur voor bepaalde lessen, presentaties en leeftijdsgroepen. Je beschikt over didactische vaardigheden, opgedaan in het onderwijs of elders. Of je hebt deze vaardigheden al van nature. De kennis over de vogels brengen wij je bij. Ben je af en toe een aantal uren beschikbaar? afspraken gaan in overleg. Dus heel flexibel. Ook zoeken we nog een aanspreekpunt voor de planning en om de afspraken te maken, mocht je niet voor de klas willen, maar wel achter de PC, dan maak je ons ook blij!

Structureel
Haarlem

Fondsenwerver

Vogelhospitaal

Wil jij ons helpen om geld in te zamelen voor de vogels? Wij zijn afhankelijk van onze donateurs en sponsoren. We hebben heel veel plannen om geld op te halen. Je kunt ons helpen om ons donateursprogramma te verbeteren, bedrijven aan te schrijven, acties helpen ontwikkelen, de verhuur van onze educatieruimte te promoten en nog veel meer! Afhankelijk van je interesse en ervaring kunnen we zien wat er bij jou past. Er is veel werk, dus je kan er zo veel tijd in steken als je wil, minimaal een paar uur per week. Indeling geheel flexibel. Een deel van het werk kan prima vanuit huis.

Structureel
Haarlem

Coördinator Educatie Vogelhospitaal

Vogelhospitaal

Als coördinator educatie zorg jij dat wij een aantrekkelijk lesprogramma bieden en dat de organisatie en afstemming met de scholen en het team goed verloopt Naast de doelstelling om hulp te bieden aan vogels in nood, is onze 2e doelstelling het geven van educatie en voorlichting over wilde vogels en hun leefomgeving. Dit helpt bij het voorkomen van de noodzaak tot zorg voor de vogels en voorkomt tevens onnodig lijden. De laatste jaren is veel aandacht besteed aan het neerzetten van deze doelstelling. Dit heeft tot nu toe o.a. geresulteerd in een educatieaanbod van diverse lessen en presentaties met uitvoering door een educatieteam momenteel bestaande uit 5 vrijwilligers. Wat ga je doen bij ons? • Je coördineert en begeleidt het educatieteam en zorgt voor een adequate bezetting en het houden van regelmatig overleg • Je bent medeverantwoordelijk voor het organiseren, uitvoeren en bijstellen van het educatieprogramma en zorgt samen met het team dat de scholen en andere doelgroepen geinformeerd worden over wat wij bieden. • Je zorgt dat er lessen gegeven worden bij het Vogelhospitaal of op locatie. • Je draagt je steentje bij in het ontwikkelen van het educatieprogramma voor de toekomst. Hieronder valt: inhoud, materialen, doelgroepen • Je bouwt aan een sterk netwerk bij de scholen en andere doelgroepen • Je zorgt dat de bijbehorende administratie op orde blijft Wat bieden wij? Het werken in een prettige werkomgeving waar mensen werken met hart voor de natuur en vogels. Je kunt hiermee een bijdrage leveren aan het behoud en bescherming van de vogels en hun leefgebied en daarmee aan hun voortbestaan. Wat verwachten wij? • Je hebt affiniteit met het werk van het Vogelhospitaal en voelt je betrokken bij de natuur • Je hebt affiniteit met educatie en voorlichting • Je bent een aanpakker, kunt goed plannen, organiseren en prioriteiten stellen • Verder ben je samenwerkingsgericht, resultaatgericht, communicatief sterk, sociaal vaardig en proactief. • Ervaring in het begeleiden van een team is een pré

Structureel
Haarlem

Hulp bij onze marketing en communicatie

Vogelhospitaal

Wil jij ons helpen om geld in te zamelen voor de vogels? Wij zijn afhankelijk van onze donateurs en sponsoren. Je kunt ons helpen door het maken van nieuwsbrieven, informatiefolders, bedrijven aan te schrijven, acties helpen ontwikkelen, de verhuur van onze educatieruimte te promoten en nog veel meer! Afhankelijk van je interesse en ervaring kunnen we zien wat er bij jou past. Er is veel werk, dus je kan er zo veel tijd in steken als je wil, minimaal een paar uur per week. Indeling geheel flexibel. Een deel van het werk kan prima vanuit huis.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Moeders ondersteunen moeders

Humanitas Home Start Haarlem

Wil je een positief verschil maken in het leven van een gezin in Haarlem? Heb je een groot hart en een luisterend oor? Sluit je dan aan bij het team vrijwilligers van Home-Start Haarlem/Heemstede. Home-Start is een programma dat gezinnen ondersteunt bij de uitdagingen van het ouderschap. Als vrijwilliger kun jij een waardevolle rol spelen in het leven van een gezin dat tijdelijk een steuntje in de rug nodig heeft. Samen met jou maken we het verschil voor gezinnen. Wat ga jij doen? - Eén keer in de week ga je op bezoek bij het gezin. Je biedt een luisterend oor en denkt mee - Je ondersteunt bij dagelijkse dingen en uitdagingen - Je deelt jouw kennis en inzichten over ouderschap - Je ondersteunt het gezin bij het vergroten van het zelfvertrouwen en de eigen kracht. Wat bieden wij? - Een voorbereidende training (start voorjaar 2024): Wij bereiden jou goed voor op je rol - Persoonlijke begeleiding - Deskundigheidsbevordering door groeps- en themabijeenkomsten - Waardering en voldoening Meer weten? Wij komen graag met je in contact via een bericht, of bel met een van de coördinatoren Elize, Marianne of Mariëlle.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Flex chauffeurs

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Helpt u onze cliënten op weg en ons uit de brand? Wilt u graag vrijwillig actief zijn maar lukt dit niet op regelmatige basis? Dan is dit misschien een mooie oplossing. Voor perioden waarin niet al onze vaste vrijwillige chauffeurs kunnen rijden, zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor onze flexpoel. Om op de dagbesteding van de SIG te komen worden onze cliënten gebracht en gehaald door vrijwillige chauffeurs. Met een (rolstoel)bus van de SIG, rijden deze vervoersvrijwilligers naar onze verschillende dagbestedingsplekken in de regio’s Midden - en Zuid Kennemerland. In tijden van ziek-en-zeer of een vakantieperiode doen wij graag een beroep op chauffeurs die zo nu en dan een dag of meerdere dagen kunnen inspringen en die ons actieve team van vrijwilligers komt versterken in de omgeving Haarlem en Beverwijk. Naast een goede rijvaardigheid verwachten wij dat u beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het contact met mensen met een verstandelijke beperking. Bent u iemand met ervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking, in het bezit van een rijbewijs en helpt u graag een handje in drukke tijden? Wordt dan één van onze chauffeurs en zorg ervoor dat onze cliënten toch op tijd bij de dagbesteding kunnen zijn. Handig om te weten is dat: - het is écht essentieel dat u doordeweeks (niet in het weekend)  inzetbaar bent. - er gereden wordt in Beverwijk, Haarlem en omgeving. - daarom het van belang is dat u in of in de buurt van Beverwijk/ Haarlem woont - het mogelijk is om een keer vrijblijvend mee te rijden met een ervaren chauffeur zodat u kunt ervaren of de werkzaamheden aansluiten bij uw verwachtingen en mogelijkheden. - u deel gaat uitmaken van een enthousiast team van chauffeurs. - u tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk een mobiele telefoon tot uw beschikking krijgt - er een mogelijkheid is tot deelname aan een uitgebreid intern scholingsaanbod. - u een maandelijkse vrijwilligersvergoeding ontvangt op basis van de door u gewerkte uren.

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail francisca@vakantiekind.nl voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Haarlem

Buitenmens met hart voor tuinieren

NME Haarlem

Schooltuinen Tuinonderhoud April t/m november Maandag t/m vrijdag Van 08:30-11:30 of 12:00-15:00 Wie ben jij? Werk jij graag buiten, wil je meer leren over groenteteelt en houd je ervan om de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De beheerders van onze 3 schooltuincomplexen zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje meehelpen met het onderhoud van de schooltuinen. Het gaat dan voornamelijk om schoffelen, wieden en planten water geven. Eigenlijk alle klussen om de kinderen te ondersteunen met hun tuintjes, zodat ze van een leerzame tijd en een mooie oogst kunnen genieten. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist.

Structureel
Haarlem

Groene aanpakker voor de kassen

NME Haarlem

Kleverlaan Plantenverzorging Jaarrond Donderdag Van 13:00-16:00 Wie ben jij? Bevind jij je graag in een groene oase? Heb jij tropische, groene vingers en vind je het leuk om onze kassen naar een hoger level te tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De beheerders van onze kassen zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje meehelpen met de plantenverzorging. Heel het jaar zijn er groenwerkzaamheden te verrichten. Zo wordt er gesnoeid, gezaaid, geplant en opgepot. Het is fijn als je al kennis hebt van tropische planten, maar affiniteit is ook al een goed begin. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via NME@haarlem.nl en wellicht zien we je snel!

Structureel