Koffieleut gezocht! Maatje/Buddy

Koffieleut gezocht! Maatje/Buddy

Regelmatig
Oude Stad: Stationsbuurt
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Wie houdt er niet van een kopje koffie? Hoe fijn is het als je een ander blij kan maken door dit samen te drinken? Een bezoekje en een beetje aandacht is al goud waard! Als je graag een wandeling maakt of een museum bezoekt vinden veel mensen dat ook heel fijn. Of misschien bedenk je zelf wel iets leuks? Jij zorgt ervoor dat iemand die eenzaam is weer het gevoel krijgt dat hij ergens bij hoort en mee telt in de maatschappij.

Wie ben jij?
Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste!
Ben jij iemand met interesse in anderen en sta je open voor iemand met een psychische kwetsbaarheid? Maak je graag een praatje maar kan je ook goed luisteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
In overleg met je maatje spreek je ongeveer één keer per twee weken af. Wat jullie gaan doen en wanneer is aan jullie. Soms is dat een kopje koffie thuis en andere maatjes houden juist van activiteiten buiten de deur; net wat jullie leuk vinden.

Wat doen wij?
Wij maken persoonlijk kennis met al onze deelnemers en vrijwilligers. Je wordt gematcht aan iemand die bij jou past.
Wij begeleiden jou bij de kennismaking en het eerste contact met je maatje. Wij zijn hierna altijd bereikbaar voor vragen en blijven betrokken.
Daarnaast biedt Maatjes GGZ thema avonden aan gericht op onderwerpen die interessant zijn voor maatjes in de GGZ waar je ook andere maatjes vrijwilligers ontmoet. Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met leuke uitjes en nieuws over maatjes GGZ. Eenmaal per jaar organiseren wij een uitje voor alle koppels. Tussendoor bieden wij uitstapjes aan waar je aan mee kan doen samen met je maatje. Daarnaast kun je gebruik maken van het scholingsaanbod van de vrijwilligersacademie Haarlem. Wij bieden jou een reiskostenvergoeding en we zijn in het bezit van het keurmerk vrijwilligerswerk.

Kortom: waar wacht je nog op en word maatje bij Maatjes GGZ!

  • De vraag van Sandra is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VWC-BUUV
  • Sandra is eerder via deze website geholpen
  • Sandra heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Sandra weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Koffieleut gezocht! Maatje/Buddy" van Sandra.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere deelnemers bij VWC-BUUV te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Sandra
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sandra
  • De vraag van Sandra is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VWC-BUUV
  • Sandra is eerder via deze website geholpen
  • Sandra heeft 2 aanbevelingen ontvangen

Meer vragen van Sandra

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Samen in beweging komen! Meerwijk Maatje, buddy & gezelschap