Veiligheid & Betrouwbaarheid

Hier lees je hoe wij de veiligheid van dit platform borgen, en wat je zelf kunt doen.
Veiligheid & BetrouwbaarheidPrivacybeleid › Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens?

Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens?

Jouw persoonsgegevens zijn van jou. Als je jouw persoonsgegevens met ons deelt, zijn we verplicht ervoor te zorgen dat deze geheim blijven. Daarom geven we jouw persoonsgegevens niet zomaar aan derde partijen.

Social Care Network 

Social Care Network is een netwerk van lokale websites waarop vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk, burenhulp of allebei bij elkaar komt. Dit netwerk komt samen op het landelijke platform NLvoorelkaar.nl. Via de lokale websites (onze aangesloten partners) en de landelijke website kan iedereen hulp aanbieden of hulp vragen en zo met elkaar in contact komen.

Een voorbeeld:
Je woont in Meppel en plaatst je aanbod op de website. Het aanbod is dan te zien voor anderen op de website Meppelvoorelkaar.nl maar ook op NLvoorelkaar.nl in de regio Meppel. Op deze manier maak je meer kans op het vinden wat bij je past omdat je niet alleen mensen bereikt die Meppelvoorelkaar gebruiken maar ook mensen die het landelijke platform NLvoorelkaar gebruiken.

De lokale organisaties zijn samen met Social Care Network verantwoordelijk voor de bescherming van persoonsgegevens op de lokale websites. Deze lokale partners hebben alleen toegang tot persoonsgegevens van mensen die binnen de regio van de lokale website vallen. Een overzicht van alle lokale partners vind je hier >

Bezoekers van onze website 

Als je een vraag of een aanbod op de website plaatst, kunnen mensen deze oproep meteen zien op onze websites. Er staat je voornaam bij, je profielfoto en de regio waarin je de oproep doet. Je achternaam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer staan wel in het systeem en kunnen door medewerkers van de website worden bekeken. We delen die gegevens nooit met andere organisaties of personen. Daar vragen we eerst jouw toestemming voor.

Je kunt je ook registreren zonder je aanbod online te zetten. Je kunt dan zelf reageren op de vragen van anderen, maar jouw profiel is voor anderen niet online te zien. Je hebt dan wel minder kans op een match.

Wie heeft er nog meer toegang en waarom? 

We verkopen jouw gegevens nooit aan andere organisaties of personen. Toch zijn er andere organisaties die bij jouw gegevens kunnen. We leggen nu uit wie dat zijn en waarom we deze organisaties nodig hebben.

IT dienstverleners

IT-dienstverleners zijn bedrijven die ervoor zorgen dat onze websites werken, dat mensen de websites kunnen zien en dat we e-mails kunnen versturen. Ze zorgen er ook voor dat we jou op de hoogte kunnen brengen van nieuwe berichten die je hebt ontvangen. 

Mediabureaus en advertentiebureaus zorgen ervoor dat we advertenties aan je kunnen laten zien die bij je passen. Dat doen ze met cookies. Die cookies verzamelen we alleen als jij daar toestemming voor hebt gegeven.

Onderzoekers 

We vragen regelmatig aan andere organisaties om ons te helpen vrijwilligerswerk en burenhulp beter te begrijpen. Zo kunnen we onze websites nog beter maken en zorgen dat mensen altijd iets vinden wat bij hen past. We wisselen hiervoor gegevens van het matchingsplatform uit met partners zoals universiteiten. We wisselen geen persoonsgegevens uit, behalve als jij daar eerst schriftelijk toestemming voor hebt gegeven. Deze toestemming moeten we apart aan jou vragen.

API partners

We maken gebruik van zogenaamde API-koppelingen. Een API is een soort technisch doorgeefluik. Daarmee kunnen we vraag en aanbod beter matchen. Via een API sturen we actuele vragen en aanbod naar websites waar we een overeenkomst mee hebben. Dit zijn partnerwebsites zoals buurtplatformen, wmo-loketten en welzijnsorganisaties. Deze websites laten de inhoud zien aan hun bezoekers. Als iemand kan helpen of geholpen wil worden, wordt deze bezoeker naar het landelijke platform van NLvoorelkaar of een lokale website (onze aangesloten partners) verwezen. Daar kan deze persoon met jou in contact komen. Op deze manier bereiken we veel meer mensen en maken mensen met een profiel op een van onze websites veel meer kans op een match.

De API-partners en hun websites ontvangen nooit jouw achternaam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Zij ontvangen alleen jouw vraag of aanbod, voornaam en regio (geen adres!). Dit zijn de gegevens die minimaal nodig zijn om een geschikte match te kunnen vinden. Als jij jouw vraag of aanbod bij ons weghaalt, verdwijnt het ook van de gekoppelde websites.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?