Veiligheid & Betrouwbaarheid

Hier lees je hoe wij de veiligheid van dit platform borgen, en wat je zelf kunt doen.
Veiligheid & BetrouwbaarheidPrivacybeleid › Wat zijn persoonsgegevens?

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou. Je deelt persoonsgegevens met ons wanneer je jezelf registreert op onze websites of als je contact met ons hebt.

Wat willen we minimaal van je weten?

Gegevens over wie je bent, namelijk:

Persoonsgegevens

Waarom

Verwerkingsgrondslag

Bewaartermijn

 Voornaam,   achternaam,   geslacht & e-   mailadres.

We willen je natuurlijk persoonlijk aanspreken en het goede e-mailadres gebruiken om in contact te komen.

 

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld als er iets fout gaat bij het invoeren van je naam.

 

Het kan zijn dat we in de database en logbestanden moeten kijken om incidenten op te sporen en af te handelen. In de logbestanden registeren we je naam en e-mailadres ter identificatie.

Uitvoeren overeenkomst (matching), Toestemming (marketing).

 

Gerechtvaardigd belang (het verwerken van de persoonsgegevens is nodig om ons werk goed te kunnen doen). Het verbeteren van de website.

 


Gerechtvaardigd belang. Het opsporen en oplossen van incidenten.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

Zolang toestemming is gegeven en dat voor de duur van de overeenkomst en 2 jaar na het einde. 

Maximaal 2 maanden.

 

 

 

De gegevens worden gedurende een termijn van maximaal 6 maanden bewaard.

 

Een aan jou gekoppeld nummer ter identificatie.

We moeten kunnen vaststellen dat jij bent wie je bent. Bijvoorbeeld als we je vragen om iemand te helpen. Veel mensen hebben dezelfde naam. Daarom geven we je ook een uniek identificatienummer. Zodat we zeker weten dat jij het bent, en niet iemand anders.

Het kan zijn dat we in de database en logbestanden moeten kijken om incidenten op te sporen en af te handelen. In de logbestanden registeren we je unieke identificatienummer.

Uitvoeren overeenkomst (matching)

 

 

 


Gerechtvaardigd belang. Het opsporen en oplossen van incidenten.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

 

De gegevens worden gedurende een termijn van maximaal 6 maanden bewaard. De gegevens in de logbestanden maximaal 1 maand.

 Geboortedatum Leeftijd kan belangrijk zijn voor het maken van de juiste match. We kijken hier bijvoorbeeld als iemand op zoek is naar een maatje van ongeveer dezelfde leeftijd. Een vraag of aanbod plaatsen kan op elke leeftijd! Maar niet alle vragen zijn geschikt voor minderjarigen. Jongeren onder de 16 jaar kunnen ook niet al onze websites gebruiken. Dit hangt af van de afspraken met lokale partners. Check de leeftijdsgrens per lokale website hier >

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld als er iets fout gaat bij het invoeren van je geboortedatum.

Uitvoeren overeenkomst (matching)

 

 

 

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

 

 

 

Maximaal 1 maand.

 Postcode en   woonplaats

We informeren je alleen over vraag en aanbod bij jou in de buurt. Zo vind je snel wat je zoekt en houd je meer tijd over voor andere dingen. Let op: we vragen je nooit om een adres. Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld als er iets fout gaat bij het invoeren van je woonplaats.

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld indien er iets fout gaat bij het invoeren van je woonplaats.

Uitvoeren overeenkomst (matching) 

 

 

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

 

 


Maximaal 1 maand.

 Telefoonnummer

Je bent niet verplicht dit op te geven. Als je dit wel doet, kunnen we je bellen om een vraag te beantwoorden, je te wijzen op het veilig gebruik van de websites of om je telefonisch te matchen.

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld als er iets fout gaat bij het invoeren van je telefoonnummer.

Met jouw toestemming

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

Maximaal 1 maand.

 Profielfoto

Heb je geen geschikte foto? Geen probleem, een foto is niet verplicht. Maar wel handig! Met een foto springt jouw profiel eruit en maak je meer kans op een match via de websites.

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld als er iets fout gaat bij het uploaden van je profielfoto.

Met jouw toestemming 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

Maximaal 1 maand.

 Je rol

Wil je anderen helpen, geholpen worden of allebei? Door duidelijk aan te geven wie je bent en waar je naar op zoek bent, matchen we een aanbod met een vraag en andersom.

Soms vragen we ook voor wie je de website gebruikt: voor jezelf, familie of vrienden. Als zzp’er of uit naam van een organisatie. Welke mogelijkheden er zijn hangt af van de afspraken met onze lokale partner.

Uitvoeren overeenkomst (matching)  Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.
 Wachtwoord Je registreert jezelf met een wachtwoord. We raden aan een ‘sterk’ wachtwoord te kiezen. Het wachtwoord blijft altijd geheim. Zelfs wij weten het niet. We slaan jouw wachtwoord versleuteld op. Uitvoeren overeenkomst (matching)  Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.
 IP adres

Door jouw IP-adres te onthouden, kunnen we jou een veilige website beloven. We kunnen mensen met een profiel die zich niet aan de gedragsregels houden of die fraude willen plegen opsporen aan de hand van een IP-adres en zo incidenten voorkomen.

Het kan zijn dat we in de database en logbestanden moeten kijken om incidenten op te sporen en af te handelen. We slaan je IP-adres op in de database ter identificatie en om misbruik te voorkomen.

Veiligheid en verbeteren van de website.

 

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het opsporen en oplossen van incidenten.

Maximaal 2 maanden. Bij een incident bewaren we het IP adres tot twee weken nadat het incident is afgehandeld.

 

De gegevens worden gedurende een termijn van maximaal 6 maanden bewaard.

Logbestanden (en alle overige persoonsgegevens zoals in deze privacyverklaring omschreven) We voeren soms veranderingen door op onze website en in onze software. Dat doen we om onze dienstverlening en de website te kunnen verbeteren. Het kan zijn dat we voor het doorvoeren van de veranderingen toegang tot de database nodig hebben en de daar opgeslagen persoonsgegevens in kunnen zien. Ook kan het zijn dat we in de database moeten kijken om foutmeldingen op te sporen en af te handelen. We proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat we gegevens zien. Gerechtvaardigd belang. Verbeteren van de website en het opsporen en oplossen van foutmeldingen. De gegevens staan in onze database gedurende de in deze privacyverklaring omschreven termijn. Zolang de gegevens in onze database staan, kunnen we die gegevens voor dit verwerkingsdoeleinde verwerken. Overige loggegevens verwijderen we uiterlijk 1 maand na het ontstaan van de log.

Dit is nog niet alles, er is meer:

Wanneer je een organisatie of zzp’er bent >

Persoonsgegevens Waarom Verwerkingsgrondslag Bewaartermijn
Naam organisatie Met behulp van de naam van je organisatie kunnen we alle geplaatste vragen en aanbod in één overzicht per organisatie plaatsen.  Uitvoeren overeenkomst Gedurende de  overeenkomst en 2 jaar na het  einde.

Gegevens van jouw vraag, aanbod of allebei >

Persoonsgegevens Waarom Verwerkingsgrondslag Bewaartermijn
Weergave op de website van je vraag, aanbod of allebei Als je een vraag of aanbod op de website plaatst, weten we in welke categorieën je geïnteresseerd bent. We gebruiken deze informatie actief om je passend aanbod of vragen door te kunnen sturen via e-mail of te laten zien in je profiel. Op deze manier hoef je zelf niet lang te zoeken en kun je meteen vinden wat bij je past. Uitvoeren overeenkomst
(matching)
Gedurende de  overeenkomst en 2 jaar na het  einde

Je contactgeschiedenis >

Persoonsgegevens Waarom Verwerkingsgrondslag Bewaartermijn
Contactinformatie en inhoud van de contactmomenten met ons We verwerken informatie over het contact dat je eerder met ons had. Waarover ging het gesprek? Een vraag, een klacht of een technische melding? Wanneer was dat gesprek en hoe? Hiermee verbeteren we onze klantenservice en kunnen we je in een volgend contactmoment sneller van dienst zijn. Gerechtvaardigd belang. Onderhoud en verbeteren van de dienstverlening. Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.
Contact via de website tussen mensen met een profiel We bieden via onze diensten een mogelijkheid om contact te hebben met andere mensen met een profiel op een website binnen het netwerk. Dit kan door berichten te sturen. Om dit mogelijk te maken, moeten we die berichten opslaan en versturen naar de bedoelde lezer van het bericht. Ook dit wordt gezien als een verwerking van persoonsgegevens. Uitvoeren overeenkomst (contactmogelijkheid t.b.v. matching) Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde
Meekijken in onderling contact tussen mensen met een profiel, het IP-adres en interne notities over mensen met een profiel bij wie fraude, misbruik of allebei wordt vermoed. Iedereen moet veilig gebruik kunnen maken van de websites. Bij melding van fraude of misbruik kunnen we meekijken in het contact dat je hebt gehad met andere mensen met een profiel via de website. Gerechtvaardigd belang. Veiligheid en voorkomen misbruik. Meldingen worden voor een periode van 2 maanden bewaard, tenzij de melding moet worden opgevolgd. In dat geval worden de meldingsgegevens bewaard tot het moment waarop de melding is afgehandeld.

Waarvoor gebruiken jullie mijn persoonsgegevens? >
Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens? >
Jouw rechten >

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?